Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011

Δεν μας χέζεις ρε Dallara;

charles dallara Δεν μας χέζεις ρε Dallara;

Ο Μάρξ έχει γράψει πως η Ιστορία επαναλαμβάνεται ενίοτε ως φάρσα. Τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου 1898 η Ελλάδα τέθηκε υπό οικονομικό έλεγχο λόγω αδυναμίας πληρωμών.
Υπάρχει βεβαίως πάντα και η πιθανότητα να είναι φαρσοκωμωδία: Στα τέλη Οκτωβρίου 2011 η Ελλάδα μπαίνει σε καθεστώς«ενισχυμένης εποπτείας».
Καθεστώς ενισχυμένης επαιτείας δηλαδή, θεσμική θωράκιση της επιτροπείας, δημιουργία ενός «πρότυπου προτεκτοράτου».
Πόση ακόμη εποπτεία χωρά σε ένα «σύστημα» που αυτοί που ελέγχουν είναι περισσότεροι από αυτούς που δουλεύουν;
Για όσους δεν κατάλαβαν ακόμα η ουσία των προχθεσινών αποφάσεων – τις οποίες ακόμα να στείλουν στα κόμματα να τις μελετήσουν είναι η εξής: Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί στρίμωξαν στην γωνία τον Charles Dallara και του είπαν “πες το ναι γαμώ το κερατό μου να ξεμπερδεύουμε προσωρινά γιατί θα μας φάνε”
Έτσι ο Dallara, που είναι διευθυντής του IIF που εκπροσωπεί τις τράπεζες δήλωσε, με το πιστόλι στην πλάτη όπως υποστηρίζει ο ανταποκριτής μας: «Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση των ηγετών της ευρωζώνης για ένα σχέδιο μέτρων που έχουν ως στόχο τη σταθεροποίηση στην Ευρώπη, την ενίσχυση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος και τη βοήθεια στις μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας»,
Δεν μας …χαιρετίζεις ρε Dallara; Μέχρι να καθαρογράψετε τις αποφάσεις και να αποφασίσετε τα νούμερα θα χρειάζεται κι άλλο κούρεμα.
Σοβαρός και χωρίς μαγνητοσκοπημένα σαρδάμ στο χτεσινό του διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος και καθησυχαστικός για το τραπεζικό σύστημα και τις συντάξεις τονίζοντας ότι η συμφωνία της προχτεσινής Συνόδου Κορυφής αφαιρεί «δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ από τις πλάτες του Ελληνικού λαού».
Θα τον παρακαλούσα στη δική μου πλάτη να αφήσει μερικά εκατομμύρια για τα μικροέξοδα, αν δεν γνώριζα ότι απεχθάνεται τα ρουσφέτια.
Τόνισε δε ότι το κόστος θα το πληρώσουν οι τράπεζες «αντί για τους πολίτες». Η περίπτωση τη χασούρα των τραπεζών να την πληρώσει το Δημόσιο και άρα μέσω των φόρων –τακτικών και έκτακτων, άμεσων και έμμεσων- οι πολίτες δείχνει να μην τον απασχολεί. Σημασία δεν έχει ποιος είναι ο «χορηγός», αλλά ποιος φαίνεται ότι πληρώνει.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνέντευξη τύπου, όπου τόνισε ότι «μεταξύ έθνους και τραπεζιτών η απάντηση της κυβέρνησης είναι το έθνος».
Λάθος επιλογή έκανε η Κυβέρνηση. Αγνοεί μάλλον ότι αυτοί δεν είναι τραπεζίτες, αλλά κοπτήρες. Θα τη φάνε την πανάξια Κυβέρνηση. Ελπίζουμε ο κύριος Βαγγέλης αυτά να τα λέει για λαϊκή κατανάλωση. Εκτός κι αν με το «έθνος» εννοεί την ομώνυμη «θεσμική εφημερίδα». Αποκλείεται όμως. Τότε θα μιλούσε για έθνος-κράτος. Ο Αντιπρόεδρος δίνει πάντα σημασία στην αποσαφήνιση των εννοιών.
Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε και εναντίον των κομμάτων της αριστεράς λέγοντας ότι χρησιμοποιούν τα ίδια επιχειρήματα με τις τράπεζες ενώ τόνισε ότι το νέο δεκαετές πρόγραμμα θα αποφέρει ετήσια ελάφρυνση της τάξης των 4,5 δισ. ευρώ.
Πρόκειται για τη γνωστή συμπαιγνία αριστερών τραπεζιτών που ταλαιπωρεί τον τόπο.. Καλά κάνει και μας τα θυμίζει ο Βενιζέλος γιατί τα ξεχνάμε.
Κατά τα άλλα, το χρέος ελάφρυνε και όχι το …έος όπως ήθελαν οι κακοί με το photoshop στη ΝΕΤ. Από αυτό και μόνο αντιλαμβάνεται κανείς πόσο διεστραμμένος είναι ο Νεοέλληνας. Ξηγιέται φωτοσοπιά στους τίτλους και όχι στην Έλλη, που όσο να πεις κάποιες «παρεμβάσεις» χρειάζεται…
Μικρός Οδυσσέας

http://www.antinews.gr/2011/10/28/130120/

1 σχόλιο: